Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Главен инспектор Антон Златанов коментира събитията около враждата между агитките на “Левски” и ФК Сараево. Двата тима играха миналата седмица в София и “сините” победиха с 1:0. Реваншът е на 26 юли (четвъртък) в Сараево. Очаква се обстановката да е като на война заради случилото се в последните 4-5 дни.

“Когато босненците се опитаха да поругаят светиня като храм-паметника „Александър Невски" нямаше как да стоим с кръстени ръце. Приложихме малко сила, респектирахме ги и ги изведохме извън София. Пострадаха четирима полицаи и български журналист. Задържахме четирима босненци, един бе осъден по бързата процедура за дребно хулиганство, на другите трима бяха приписани по-тежки престъпления и бяха задържани за 72 часа. Какво ще се случи с тях е извън нашата компетенция. Прокуратурата ще работи с тях, но ги заплашва лишаване от свобода за шест години”, коментира комисар Златанов.

Той призна, че е имало провокация от страна на фенове на “Левски” в нощта на 18 срещу 19 юли, в която агитката на гостите окупира хотел “Хемус”: “И без тази провокация обаче поведението на босненците не беше, каквото трябваше. Имаше сериозни провокации от българска страна. Беше залят автобус с нафта и хвърлено запалително средство. Единствено заради намесата на полицаи, които успяха да изритат хвърлените факли, се избегна тежък инцидент, който по случайност щеше да съвпадне с инцидента от Бургас.”

“Бяха задържани българи, които се оказа, че са фенове на ЦСКА. Но това е в рамките на нормалното. Опитват се да си пленяват шалчета, знамена, различни артикули. Когато обаче се опитваш да запалиш автобус не е нормално", допълни комисар Златанов./БЛИЦ