ЦСКА приема ЦСКА 1948 в интригуващ мач от 14-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион "Българска армия" е тази вечер от 19:00 часа и ще бъде излъчен директно по Диема Спорт. 

Домакините ще преследват трети пореден шампионатен успех, с който да се доближат до водачите в класирането Локомотив (Пловдив) и Лудогорец. В момента ЦСКА е четвърти с 21 точки, а ЦСКА 1948 има 20. Локомотив (Пловдив) излезе на върха снощи, събирайки 27 точки след рекордната победа с 6:0 над градския съперник Ботев.

"Червените" със сигурност ще са уморени след мача с Йънг Бойс в Лига Европа в четвъртък (0:1), но не могат да си позволят нова грешна стъпка, а и за треньора Бруно Акрапович е важно да дебютира с победа в първенството.

Добрата новина за специалиста е, че може да разчита на Брадли Мазику, а в тима няма нови заразени с коронавирус играчи.

На вратата се очаква да има промяна. Много вероятно е Акрапович да заложи на Димитър Евтимов, вместо на Густаво Бусато.

В ЦСКА 1948 пък имат много кадрови проблеми. Аут за гостуването на "Армията" са Денислав Александров, Серкан Юсеин и Георги Русев. Участие в този мач няма да вземе и Венцислав Василев, който е наказан. Бившият халф на ЦСКА Ивайло Чочев вече е възстановен и  ще бъде на линия за двубоя днес.

Припомняме, че първата среща между двата отбора завърши 2:2 (на 7 август).

Вероятни състави:

CSKA Sofia (Bul)
ЦСКА: Димитър Евтимов, Валентин Антов, Юрген Матей, Петър Занев, Греъм Кери, Амос Юга, Тиаго Родригес, Брадли Мазику, Юнус Санкаре, Жером Синклер, Али Соу 
Треньор: Бруно Акрапович
 

 

CSKA 1948 Sofia

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Сашо Александров, Симеон Петров, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Васил Шопов, Серкан Юсеин, Даниел Младенов, Марио Топузов, Галин Иванов, Мартин Камбуров
Треньор: Красимир Петров
 

София, стадион "Българска армия"
Съдия: Петър Костадинов

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството