Националният отбор на България по футбол до 19-годишна възраст беше избран за Отбор на 2017 година в традиционната анкета на Viasport.bg за „Най-добър млад спортист“ сред спортните журналисти, която се провежда от 2011 година насам. Медията раздаде традиционните си награди на тържествена церемония в Централния военен клуб в София. Признанието идва след класирането на отбора на Европейското първенство в тази възраст в Грузия през лятото на миналата година заедно със само още седем отбора от целия континент. А там тимът на Ангел Стойков записа историческа първа точка в актива на страната ни след 1:1 с Холандия. 

Всички момчета от отбора бяха наградени от члена на Изпълнителния комитет на БФС и отговорник за националните отбори Емил Костадинов, като получиха към купата и биографията на легендата Мишел Платини, осигурена от издателска къща „Жануа 98“.  

Селекционерът на тима Ангел Стойков получи най-много гласове от представителите на спортните редакции и бе избран за треньор на годината. Специалистът заслужи своя приз за класирането на България U19 на Евро 2017 и спечелването на квота за Елитния квалификационен кръг за Евро 2018 във Финландия с юношеския отбор до 19 г. Стойков бе награден от заместник-изпълнителния директор на БФС Павел Колев. 
Селекционерът на България U19 спечели в силната конкуренция на своите колеги: Борислав Георгиев (бокс), Стоян Гунчев (волейбол), Даниел Ангелов (тенис), Николай Вакареев (плуване), Борис Димитров (спортна стрелба) и Николай Начев (хандбал). За първи път на подобна церемония бяха почетени всички треньори, допринесли за успехите на младите ни таланти.

В анкетата за 2017 г. участваха 65 представители на медии, които посочиха общо 50 състезатели от 24 вида спорт, както и 4 отбора, и имената на 7 различни треньори.

Наградата за най-добър треньор на подрастващи се връчва за пети път, а тази за „Отбор номер 1 на годината“ сред подрастващите (до 19 г.) за шести пореден път.

Първият победител при отборите през 2012 г. бе именно националният тим по футбол за юноши.

Снимка LAP.BG: