Апелативната комисия на БФС потвърди решението на Дисциплинарната по казуса „„Ботев“ (Пловдив)“. Това означава, че наказанието на „канарчетата“ от 3 мача без публика остава в сила. Пловдивчани бяха санкционирани след инцидентите по време на финала за Купата на България срещу Лудогорец на стадион „Лазур” в Бургас.

Изпълнителният директор на „Ботев“ (Пловдив) Тервел Златев заяви, че тимът може да обжалва решението пред Спортния арбитражен съд в Лозана, но тепърва ръководството ще се консултира дали да предприеме такива действия.

„Бях запознат с мотивите на Апелативната комисия за отхвърляне на нашата жалба. Те ми бяха съобщени устно, но аз искам да ги получа писмено и тогава ще можем да дадем финално компетентно мнение от името на клуба”, заяви Златев.

„За съжаление Апелативната комисия е финалната инстанция в системата на футбола в България. Има няколко казуса, които са разгледани от Спортният арбитражен съд в Лозана по подобни дисциплинарни производства на дадени федерации. Но нека да запозная с решението борда на директорите на „Ботев“ (Пловдив), да се запозная с писмените мотиви на Апелативната комисия и ще вземем решение дали да обжалваме решението в международна инстанция или не. Не оправдавам постъпката на някои от феновете, но мотивировката на взетото решение, не кореспондира с членовете и мотивите, които са представени в самото наказание”, допълни изпълнителният директор на „Ботев“.

Следете с БЛИЦ: Лятна подготовка 2014