Изпълнителният директор на "Ботев" (Пловдив) Тервел Златев коментира, че отлагането на заседанието на Апелативната комисия е в ущърб на плановете на ръководството на „канарчетата”: „Решението на тази комисия касае много организационни въпроси, които в "Ботев" трябва да решим. Сроковете вече са много кратки. Мачовете за Лига Европа са на 3 и 10 юли. На една от двете дати ние ще домакинстваме в Бургас. Искаме да подготвим сезонните карти, цените им, и нашите фенове да ги закупят. Искаме да предложим политика, която е насочена изцяло към тях. Това решение ни спъва, тъй като в момента сме с висящо наказание от 3 мача!”

Златев каза още пред "Гонг" и защо се е стигнало до отлагането на днешното заседание на Апелативната комисия: „Бяхме надлежно призовани да се явим на заседанието, тъй като внесохме жалба относно решение на Дисциплинарната комисия във връзка с инцидентите във финала за Купата на България с Лудогорец в Бургас. Минути преди да започне заседанието бях известен от председателя на Апелативната комисия, че същата няма кворум и заседанието се отлага за 24 юни от 14 часа!”

„В нашата жалба посочихме доста подробно мотивите и възраженията срещу решението на Дисциплинарната комисия. Но сега не искам да коментирам предварително дали ще уважат жалбата ни. Смея да твърдя, че в Апелативната комисия има достатъчно добри юристи и професионалисти, които да вземат най-правилното решение. Ние държим да се взема решение на база на дисциплинарния правилник, нормативната база и документи на БФС”, завърши един от шефовете в "Ботев", който доскоро беше на работа в БФС.