Босът на Пирин Емил Наков обясни пред БЛИЦ каква е ситуацията с благоевградския клуб, който сериозно виси с лиценза за "А" група. Изпълкомът на БФС трябва да се произнесе след днешното си заседание дали "орлетата" остават в професионалния футбол.

- Г-н Наков, спасихте ли лиценза или той продължава да е под въпрос? Не научихте ли нещо след вчерашното заседание на Лицензионната комисия?
- Още не знам какво се случва. На този етап водя разговори с кмета Костадин Паскалев. В срещи съм и не мога много да говоря. До часове ще му прехвърля акциите. По този начин общината ще гарантира пред БФС за финансовата стабилност на клуба и мисля, че нещата ще се развият добре за Пирин.

- Прехвъляте акциите на Общината. Това значи ли, че напускате Пирин?
- Това сега няма какво да го коментирам. В този момент най-важното е да спасим лиценза и Пирин да го има. Благодарение на г-н Паскалев по всяка вероятност това ще се случи. Добре, че е той. Човекът обича футбола и прави всичко възможно да ни помогне в този тежък момент.

- Ще бъдете ли в София за заседанието на Изпълкома, което стартира в 15 часа?
- Не, няма да бъда ходя до БФС. Очаквам с нетърпение развитието по въпроса. Дано бъде за доброто за Пирин. Благоевград е с футболни традиции и трябва да има отбор в "А" група.

- Обмисляте ли оттегляне или смятате да останете в Благоевград?
- Това е въпрос на бъдещи разговори.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ