Футболният агент Николай Жейнов коментира големия скандал в родния футбол за намаляването на заплатите на играчите в условия на извънредно положение и спряно първенство. Жейнов и изпълнителният директор на Левски Павел Колев на няколко пъти влизаха в люти спорове по темата, разменяйки си реплики в социалните мрежи, като двамата се разбраха да изгладят спора си очи в очи, но това така и не стана.

 Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Аз чакам десет дни вече, но никой не идва. Футболните хора са много докачливи, когато някой ги попита професионално и се зададат неудобни въпроси. Аз нямам проблем с Павел Колев, просто изразих мнение, че е неправилно да се намаляват заплатите едностранно, защото се рискува да се отворят нови дела. Явно той реши, че става дума за Левски и написа един пост във Фейсбук, аз му отговорих и така тръгна всичко", каза Жейнов.

"По отношение на намаляването на заплатите всеки един футболист отговаря сам за себе си. Всеки си има личен договор и си е направил някакъв разчет на парите. Ако 80-90% от играчите са си намалили заплатите, а другите 10% представете си какъв коронавирус са. Но не трябва да се дава възможност да се образуват нови дела за клуба, ако някой реши, че не желае. В България често първо казваме неща, за да се харесат на феновете и след това се обръщат работите", заяви Жейнов пред БНТ.