Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Мач "Ботев" (Враца) - Етър ще има, разбра БЛИЦ. Малко след 9 часа тази сутрин футболистите на великотърновския клуб отпътуваха от Сливен, където продължават да бъдат приютявани от Йордан Лечков в хотела му. Ръководството на аутсайдера в "А" група дължи пари не само на футболистите си, но и на бившия кмет, но въпреки това той за пореден път е направил компромис и не е изгонил "виолетовите". Дори се очаква след мача във Враца гладните играчи на Етър отново да се приберат в хотела на вицепрезидента на БФС.

Срещата с "Ботев" (Враца) беше под сериозна въпросителна, но в крайна сметка мач ще има. Двубоят стартира в 18:00 часа, като домакините тайничко се надяваха гостите да не се явят и тимът на Антони Здравков да запише служебна победа. И при това положение обаче врачани са фаворит, тъй като "виолетовите" едва ли имат сили да сторят изненадата и да откраднат нещо под Околчица. Футболистите на Етър вече не помнят кога за последно взеха пари, а босът им Фейзи Илханлъ така и не се появява при тях, за да им каже какво ще става.

"Все още нищо не ни е плащано, живеем ден за ден. Добре, че поне се намериха пари за нафта, за да тръгнем към Враца. Положението е страшно при нас. Едва ли има друг клуб, в който да гладуват така какво ние", отсякоха от Етър пред БЛИЦ.

Източниците ни информираха и за още един напуснал футболист. От Етър си е тръгнал и Сесай Сюлейман, а преди дни офейка и Фатих Йълмъз. Както е известно, треньорът Сердар Даят също напусна, а тренировките се водят от наставника на вратарите Румен Данков. Той обаче няма право да води отбора в мачовете от "А" група, като спасението е в Григор Петков. Последният е треньор в ДЮШ на Етър във Велико Търново и изобщо не се появява при футболистите в Сливен, но въпреки това ги води в двубоите от елита. БЛИЦ разбра още, че Петков не се е качил при "виолетовите" на автобуса за Враца, а е очакван директно на стадион "Христо Ботев".

Преди мача Етър е на предпоследното място в "А" група с 16 точки, като на всички в отбора е пределно ясно, че шанс за спасение няма. Въпреки това футболистите ще се борят доколкото могат да откраднат нещо днес от "Ботев" (Враца), който при успех ще направи важна крачка към спасението и ще събере 24 точки, изравнявайки се с Локомотив (София).
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ