Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо получи наградата си за най-добър футболист на 18 кръг на efbet Лигата. Еквадорецът се отличи с победен гол срещу Черно море и спечели допитването на „Пресклуб България“. Негови подгласници станаха Димитър Илиев (Локомотив Пловдив), Спас Делев (Арда) и Тони Тасев (Монтана).

„Благодаря на всички за наградата. ЦСКА ми отвори вратите. Още с моето пристигане ме приеха много добре и ми помогнаха в адаптацията. За мен най-голямата цел е да давам всичко за фланелката, която нося. Ще дам всичко от себе си, за да бъда тук всяка седмица“, заяви нападателят.

„Имах много оферти, но мениджърът ми каза, че има предложение от ЦСКА. Веднага след това проверих в социалните мрежи и Интернет историята на клуба, феновете и за всичко, което ме интересува. Видях, че е силен европейски отбор и не се усъмних нито за миг да дойда тук, за да се доказвам“, допълни 23-годишният играч на ЦСКА.

„Нивото на българския шапионат е високо. Не бях свикнал с такъв интензивен футбол, но се адаптирам. Първата ми цел е да вкарвам голове. Това ми е работата като нападател. Не идвам да замествам Соу. Той е направил добри неща, но аз идвам да си върша моята работа. Ние сме съвсем различни като стил играчи. Знам, че беше важен играч за клуба, аз ще се опитам да съм на ниво“, сподели Кайседо.

„Привлече ме идеята да играя в Европа. Нямах възможност да говоря с Марселиньо и Кишада и да ги питам за ЦСКА, тъй като вече не бях при отбора, когато получих предложението от ЦСКА. Бях в добри отношения с тях във Виктория. Марселиньо ми е разказвал за периода му в България и Лудогорец. Даде ми добра представа за българския футбол. Идвам от скромно семейство и като видях снега вместо да се изплаша ми даде кураж и големи емоции. Това да съм в друга държава и друго първенство ме мотивира да постигна все повече и повече“, заяви футболистът.

„Винаги съм следял представянето на Лукаку. Спомням си за престоя му в Евертън. Харесва ми начинът му на игра. В Интер го следя и се опитвам да науча някои негови неща. Много трябва да работя, за да постигна неговото ниво, но с много труд всичко е възможно. Моят идол е баща ми, но във футбола е Лукаку“, допълни още еквадорецът.

„Впечатленията ми от Бруно Акрапович са добри. Въпреки, че не говорим на един и същ език той ми говори, опитва се да ме улеснява, да ме подкрепя и да ми показва различни начини на игра. Смятам, че ЦСКА може да преборим Лудогорец за титлата. Те наистина имат добри играчи, но след по-доброто интегриране на новите футболисти, които дойдохме, ще успеем и да се борим за първенството“, завърши Жорди Кайседо.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството