Защитникът на Дармщат Фабиан Нюрнбергер дебютира за националния отбор на България в мачовете от Лига на нациите срещу Беларус (0:0) и Северна Ирландия (1:0). Роденият в Хамбург футболист записа по 90 минути и в двете срещи. Левият бек, чиято майка е българка, дълго време чакаше да бъдат уредени документите му. 

„Никога не съм мислил, че ще се стигне дотук“, каза Нюрнбергер в интервю за Transfermarkt. Докато е юноша, той не смята, че един ден ще се издържа от футбол. Да бъде национал е "странно чувство" в известен смисъл. 

"Отдавна не съм бил нервен преди мач. Но първият международен мач е нещо специално", сподели той за дебюта си, а след срещата семейството и неговите приятели са му писали. "Всички бяха много горди. Разбира се, бях щастлив от това.”

„Говоря български доста добре, но на много елементарно ниво. Ето защо използвам различни думи от другите момчета. Когато са в група и говорят по-бързо, ми е по-трудно”, каза защитникът, смеейки се. "В индивидуални разговори обаче нямам проблем. Съотборниците ми направиха така, че да свикна лесно и ме приема много добре".