Дебютантът в националния ни отбор Фабиан Нюрнбергер започва титуляр срещу Беларус. 25-годишният защитник на германския Дармщад е заслужил доверието на селекционера Илиан Илиев за първия мач от Група 3 на Лига „С“ от Лигата на нациите. 

"Трикольорите" гостуват на Беларус на неутрален терен и пред празни трибуни в унгарския град Залаегерсег.

Нюрнбергер е немец. Тъй като майка му е българка, това му позволява да облече екипа и на втората си родина. Преди дебюта си за "лъвовете" Фабиан разказа, че всяко лято гостува на роднините си в България. 

Очаквано нашите ще бъдат изведени от капитана Кирил Десподов. За нападателя на ПАОК това ще е мач №50 за България. По този начин Десподов ще се изравни с легендите на българския футбол Георги Аспарухов-Гунди и Иван Зафиров-Копата. С 50 срещи за „лъвовете“ е и Николай Бодуров.

Десподов до момента има 14 гола за България, с колкото е и Андрей Желязков. Само още едно попадение ще изравни капитана на националите със Стойчо Младенов и Чавдар Цветков. По 16 пъти за националния отбор са се разписвали Тодор Диев, Красимир Балъков и Ивелин Попов.

Belarus
Беларус: 16. Лапоухов, 15. Ковальов, 20. Волков, 4. Мартинович (к), 3. Забелин, 18. Капленко, 14. Яблонски, 23. Антилевски, 9. Ебонг, 2. Печенин, 7. Шикавка
Селекционер: Алос Ферер Карлос
 

Bulgaria
България: 1. Димитър Митов, 16. Виктор Попов, 3. Живко Атанасов, 5. Алекс Петков, 13. Фабиан Нюрнбергер, 6. Валентин Антов, 4. Илия Груев, 11. Кирил Десподов (к), 20. Филип Кръстев, 8. Радослав Кирилов, 9. Александър Колев
Селекционер: Илиан Илиев


Залаегерсег (Унгария), „ЗТЕ Арена“
Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)

ПРОГРАМАТА НА НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БЪЛГАРИЯ В ЕДНА КНИГА - ТУК