Собственикът на Левски Наско Сираков направи публичен отчет за работата си начело на клуба. Голмайстор №1 в историята на „сините“ направи това чрез официалния сайт. В изявлението си Сираков посочи и целите си за 2021 г. В тях той обяви, че се водят преговори за спонсорство с мощни фирми. Най-амбициозната му цел е Левски да се нареди в Топ 5 на европейските клубове с най-много членове.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Скъпи левскари,

Изминаха шест месеца, откакто получих акциите на любимия ни клуб Левски и станах негов собственик. Това се случи след безпрецедентната подкрепа за мен от вас - верните фенове на Левски! В мое лице вие видяхте човека, на когото имате доверие и в когото вярвате, че има сили и възможности да помогне на любимия отбор да премине през непосилно тежкото положение, в което се намира за първи път във вековната си история и да застане там, където му е мястото - на върха! Аз пък, с цялото си съзнание и сърце, след тази мощна подкрепа пожелах това да стане моя житейска мисия и вярвам, и мога, и знам, че ще я осъществим заедно!

Знаех и знам, че ще е трудно, че ще срещнем по пътя си тежки, понякога нелицеприятни трудности, но заедно ще успеем. Ще успеем да върнем Левски към корените му и към неговата идентичност! Искам да ви уверя, че нито за момент не съм загубил вярата, че обединени повече отвсякога ще дарим на любимия клуб живителната глътка въздух, която ще му помогне да полети!

Ние вече го правим!

Наследих ПФК Левски с милиони левове задължения, незавидно състояние на материалната ни база, първия ни отбор с футболисти, неотговарящи на огромните възнаграждения, които получават.

В същото време трябва да отбележа, че заварих една много добре функционираща ДЮШ, както и добре организирана и работеща администрация, вещо ръководена от Павел Колев.

Очакванията ми за бързо намиране на спонсори, както и на генерален спонсор, не се сбъднаха веднага, но това не ни попречи да впрегнем всичките си сили и възможности да стартираме оздравителния процес.

Кое е най-важното, което успяхме да направим в периода от юни до декември?

1.ПФК Левски беше пред абсолютен фалит, но не фалира и участва в първенството. Всеки друг клуб в това положение щеше да е влязъл в процедура по обявяване на несъстоятелност. За да не се случи това, заслугата е най-вече Ваша, на милионите привърженици, както и на всеотдайната работа на хората в клуба.

2.Успяхме да запазим приоритета на клуба да бъде изряден към държавата и да погасява редовно вноските по споразумението си с НАП за задължения, безотговорно натрупани през годините.

3.През лятото се разделихме с 12 футболисти и въпреки че привлякохме нови, бюджетът за заплати на първия отбор бе намален двойно. При идването ми на стадион „Георги Аспарухов“ за заплати на играчите бяха необходими 521 591 лв. месечно. Сега този разход е 258 773 лв. Във времена на свиване на бюджети и сериозна стагнация във футбола, когато множество световни колоси са на ръба на оцеляването, аз и моят екип осъществихме добри трансфери за нашите стандарти: продадохме Иван Горанов и Станислав Иванов, юноши на клуба, както и нидерландеца Стайн Спирингс.

4.За последните 5 месеца и половина (без декември) ПФК Левски е реализирал приходи от 4 252 425 лв. Това е успех без прецедент в историята на българския футбол, който не само дойде със собствените сили на клуба и неговите привърженици, без подкрепата на генерален спонсор, но и при условията на световна пандемия, икономическа криза и жесток удар по едно от малкото приходни пера за Левски, а именно – продажбата на билети. COVID-19 се отрази негативно и на тренировъчния процес, като футболистите нямаха възможност да се готвят нормално цели 3 месеца през 2020 г. За един професионален спортист това е ужасно много време.

5.Постигнахме непознати нива на отчетност, каквито нито един друг футболен клуб в България не беше показвал досега. В Левски всичко е ясно – откъде идват парите и къде отиват.

6.Въпреки тежката епидемична обстановка и икономическите й отражения върху футбола работихме и успяхме да постигнем намаляване на задълженията на клуба с внушителната сума от близо 5 млн. лв. Отпадна задължението ни към VIVACOM, изплатихме почти всички дължими заплати на футболисти и персонал, направихме огромна крачка към покриването на критериите за лицензиране.

7.За нас е най-добрата цифра и затова с нея ще завърша, макар че мога да продължа още много. В последните дни на изминаващата година Левски най-накрая може да се похвали с генерален спонсор. Специални благодарности на STRABAG и Palms Bet, които повярваха в магнетичната сила на Левски и в ползата от това да рекламираш на свещения син екип. Обещаваме им да не ги разочароваме и заедно с тях и вас ще влезем, заредени с оптимизъм, в 2021 г.

Какво предстои през следващата година и пролетния полусезон?

Най-важната цел е да вдигнем спортно-техническото ниво на първия отбор.

Да продължим разговорите с мощни фирми, с които се водят преговори в момента за спонсорство и реклама, и да ги доведем до успешен край.

Да погасяваме старите задължения на клуба, натрупани преди моето идване.

Венец в усилията ми като собственик на отбора, е да обединя всички привърженици в кампанията „Аз съм Левски“! Амбициозната ми цел е да имаме поне 100 хиляди членове и по този начин ПФК Левски ще се нареди сред 5-те клуба в Европа с най-много официални членове. За осъществяването на тази цел съм готов през 2021 да посетя всяко кътче в Родината, защото Левски е отборът на народа. Винаги съм казвал, че Левски е създаден да успява!!! Сега е моментът да Ви уверя, че ще изградим силен и боеспособен отбор от млади българи (предимно наши юноши) и не много на брой добри и опитни чуждестранни футболисти. Те трябва да играят пред пълни трибуни, на модернизиран стадион, отговарящ на стандартите на любящата и взискателна синя публика.

И не на последно място, аз и екипът ми ще продължим да работим абсолютно прозрачно.

На финала:

Искам да изкажа своята признателност на треньорското ръководство и на всички футболисти на първия ни отбор, на помощния персонал, на треньорите на ДЮШ, на администрацията на ПФК Левски, на членовете на Надзорния съвет и на УС! Благодаря на всички велики, истински левскари, които в най-тежкия период от историята на любимия ни клуб Левски бяха до нас, с нас и с безрезервната си помощ и нестихваща любов помогнаха клубът не само да не фалира, но и да започне да се изправя и да се отърсва от непреодолимите тежести, с които е натоварен.

Борбата ще продължи и през 2021 г. Има още много работа да се свърши, но пътят, по който сме поели заедно, е правилният.

В навечерието на най-светлите празници желая на всички левскари неугасващ син пламък в душите и сърцата, на всички българи здраве, сплотеност и вяра, а на всички хора по света бързо справяне с коварния вирус и завръщане към нормалния начин на живот!

Нека бъдем живи, здрави, по-добри и изпълнени с вяра и сили!

Ваш Наско Сираков

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството