Легендата Наско Сираков отвърна на Тодор Батков, който преди дни обяви, че няма да позволи клубът да се превърне в "Сираков и Ко". Славният голмайстор гостува при Николай Бареков в ТВ7, като на няколко пъти повтори, че Батков е лъжец.

"Наистина мислех да говоря за много сериозни неща, но днес - преди обяд, ми се обади г-н Батков. Поговорихме си час и половина, два часа почти. Разбрахме се от утре аз да поеме ръководството на "Левски", изцепи се Сираков, след което добави: "Честит 1 април!"

"Батков напоследък твърди, че не съм давал никакви пари за "Левски". Само един футболен лаик може да каже подобно нещо. Не съм чул примерно спортните директори Валдано, Бегиристайн или Бутрагеньо да са давали пари от джоба си за Реал и Барса. Аз никога не съм искал да бъда президент на "Левски". Бил съм на "Герена", за да правя футбол и мисля, че това го умея... правя го по най-добрия начин", заяви Сираков, който прилежно се беше подготвил за гостуването си и извади лист, от който започна да чете.

"Това какво е дал "Сираков и Ко", както той казва, какво сме донесли на "Левски" - ще говоря само за периода, в който той е президент и аз съм в клуба - 2004-2008 г. Имаме 4 милиона евро приходи от УЕФА за класирането в групите на Шампионската лига плюс 3 милиона евро от телевизионни права. Продадените билети за зрители на стадион "Васил Левски" са  4,2 милиона лева... средно по 15 лева билет. Имаше и  цени  по 40 лева. За "Герена" са продадени 420 000 билета - 2,1 милиона лева (средно по 5 лева билет). Трансфери: 12,5 милиона лева от продажба на футболисти по мое време. След 2008 г са получени  8 милиона лева от продажби на наши - доведени от мен и Мъри - футболисти. Общо 47 милиона лева! В тези пари не слагам сумите от средата на 80-те години, когато другаря Батков... по онова време беше другаря, бяха го спуснали в "Левски" от райкома на комсомола, за да ни купува билети за кино и театър. А Сираков беше продаден тогава за 950 000 долара в Сарагоса", заяви легендата на "сините", след което започна да назовава разходите на клуба по негово време.

"Бяха направени по мое изрично настояване. Това са неща, които тогава са се ползвали, сега също, както и поне още 15-20 години. Изкуствен терен - 600 000 лева, официален терен - 1,5 милиона, автобус - 400 000, общежитие - 1,6 милиона, електронно табло - 500 хиляди, и 800 хиляди за козирка. Искам да подчертая, че за общежитието ми беше казано и разчетите бяха да излезе 900 000 лева. А то излезе 1,6 милиона. Бях против да се гърми таблото, защото бях свидетел как здраво го бяха строили навремето. С него се случи горе-долу това, което стана с Мавзолея. Беше ми казано, че новото табло ще струва 50-60 000 лева, а излезе 500 000?! Хидроизолацията пък излезе цели  800 000 лева - нещо невъзможно!", обяви още Сираков.

Водещият  Бареков  попита голмайстора на "Левски" за всички времена дали има шанс немецът Клаус Топмьолер да поеме "Левски": "Прочетох някъде днес, че бившият треньор на Бербатов в Байер-Леверкузен поема "сините"!" Всъщност това  е първоаприлската футболна  новина, която тая сутрин  БЛИЦ разпространи в медийното пространство.

"Левски" и ЦСКА обявяват бюджети от по 12-13 милиона лева на година. А Гриша Ганчев прави Литекс шампион с по 4-5 милиона лева. Бюджетът на "Левски" в момента е двойно по-голям от времето на "Сираков и Ко". За успехи няма да говорим сега, защото  липсват.
За г-н Батков мога да кажа, че  е един лъжец! Казва, че изтърпял Мъри Стоилов. А след мача с Публикум  държеше Стоилов да бъде уволнен, но аз му казах, че ако го направи, си тръгвам с Мъри. А след 15 дни започна синята приказка. Такава категорично няма да има, докато има ФК"Батков"!", каза още легендата.

"Точно октомври 2007-а отидох в кабинета на г-н Батков и му казах, че съм категорично против такива огромни цифри да се хвърлят по този начин - той даде на всеки играч  по 200 000 лева премия. Попитах го: как сега да ги мотивирам за мачовете в Дупница, Петрич, Стара Загора, където играят за 1000 лева премия при победа?! И след един месец той ми поиска оставката - на мен и Мъри. Явно му станах неудобен. Пък и се помисли за велик футболен шеф.", заяви още Сираков.

"Ще ви кажа още, че като директор драстично промених фонд работна заплата в клуба. Заварих 33 професионални футболист, отпратих доста. С всеки един от играчите съм водил лични разговори. На Топчо заплатата беше намалена с 60%. Много добро момче, бързо се разбрах с него, докато с други преговарях по цяла година, какво и с мениджърите им, за да им се намалят парите. Дошлите  по мое време футболисти са 18, от които 9 чужденци. А след мен - от 2008-а досега - са  45, 22-ма са чужденци. Той говори, че ме намирал в кафенета, сред цигарен дим, да играя карти. Ще ви кажа единственият случай, в който с него се видях в кафене. Това беше, когато си стиснахме ръцете и се разбрахме да стана шеф. Беше във виенската сладкарница в Японския. Тогава ме помоли да се върна отново в "Левски". След това никога не сме се виждали с него по кафенета", каза Сираков.

"Тоя човек е обект на постоянни подигравки. Като се започне от "Комиците", през "Шоуто на Слави" и всяко едно друго шоу - "герой" е навсякъде. Не може такъв човек да бъде президент на "Левски".  Феновете не го искат!", атакува още Сираков.