Президентът на "Левски" Тодор Батков призова да бъдат арестувани участниците в манипулирането на мачове. Босът на "сините" изрази мнение, че в "А" група има "черно тото" и трябва да бъде взет пример от Турция, където зад решетките дори се озова президентът на Фенербахче Азиз Йълдъръм.

"Сигурно има "черно тото" в "А" група. Аз съм "за" това да арестуват участниците в него, нека ги арестуват. Настоящи и бивши футболисти, президенти на футболни клубове... Тях никой не ги пита от какво живеят. Затова ще бъдем опашката на Европа, затова ще бъдем на дъното", коментира Батков.

"Вижте в Турция какво правят. Вземете президента на Фенербахче - колосална фигура, но го прибраха и до колкото знам е в ареста. А само тук - у нас, няма арестувани. Аз винаги съм казвал, че нямам индикации някой в "Левски" да се занимава с "черно тото". Ако има доказателства, аз съм първият, който ще окаже съдействие", каза още Батков, добавяйки, че в "А" група отборите играят за премии от конкурентни клубове.

Адвокатът коментира и напускането на Николай Костов - "Очевидно той имаше по-големи изисквания и едва ли не искаше да играем като Барселона, но с тези футболисти, които има... и с тези условия не му се получи. Обади ми се и ми каза: "Тръгвам си!". Аз какво мога да направя?!."