ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков е направил важна крачка за бъдещето на клуба. Той е провел среща с министъра на младежта и спорта Весела Лечева, а целта е била бързо задвижване на въпроса са концесията на стадион „Георги Аспарухов“.

Счита се, че това е един от проблемите, които бавят сделката са продажбата на клуба на „Юнайтед Груп“. Вчера Драган Шолак с официално съобщение обяви, че още финализиране на преговорите. 

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Чуждестранният инвеститор има намерение е да изгради ново модерно съоръжение на мястото на „Герена“, но за целта трябва да има сигурност за дългосрочно ползване на стадиона. Затова и Сираков в последните дни е направил совалки по високите етажи на държавата.

Както е известно, през февруари 2021 година официално беше съобщено, че стадион “Георги Аспарухов” може да бъде даден на концесия за 35-години на Левски, като след това тя да бъде удължена. Целта е да се улесни строежът на ново съоръжение. От "Герена" тогава обявиха, че временно няма да се възползват от опцията, тъй като първата задача е финансовото стабилизиране на клуба.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Ако “сините“ получат на концесия на стадиона и се стигне до смяна на собствеността, то ще има изграждане на изцяло нов стадион. Амбициозните планове включват разрушаването на настоящия сектор „А“. Наред с изграждането на изцяло нов стадион ще върви и голяма модернизация на базата. Това пък ще доведе до нуждата за ползването на игрища за тренировки и мачове на друго място в София. Вероятно Левски ще се премести да играе домакинствата си на Националния стадион.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК