Българският национален отбор гостува на Ейре в мач от група 4 на Лига „В“ на Лигата на нациите. Срещата е решителна, тъй като ще определи кой ще изпадне в по-долна дивизия на турнира. В момента „лъвовете“ заемат последното място в класирането си 1 точка, докато ирландците са с една точка повече.

Ако тимът на Георги Дерменджиев спечели гостуването в Дъблин, това ще означава не само, че ще запазим мястото си в Лига „В“, но и ще гарантира 1,5 милиона лева в касата на БФС. 750 000 евро е сумата, която УЕФА плаща на участниците в втората по сила дивизия на Лигата на нациите. Отборите от Лига „С“ взимат по 500 000 евро.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Българският селекционер беше затрупан от доста проблеми, тъй като значителна част от първоначално повиканите играчи отпаднаха заради контузии и положителни проби за COVID-19, а част от футболистите бяха върнати в младежкия национален отбор.

Треньорът на ирландците Стивън Кени също е затрупан от кадрови проблеми. И при „детелините“ има контузени и заразени, а освен това има и двама наказани.

Republic of IrelandЕЙРЕ – БЪЛГАРИЯBulgaria

Днес от 21:45 часа по БНТ 1
Дъблин, „Авива Стейдиъм“
Съдия: Лоран Висер (Белгия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Ейре: Рандолф, Кристи, Дъфи, Лонг, О'Шей, Хурихейн, Брейди, Бърн, Хорган, О'Дауда, Колинс
Контузени и заразени: Коулман, Стивънс, Игън, Айда, Дохърти, Маклейн, Маккарти
Наказани: Молумби, Хендрик

България: Луков, Стр. Попов, Кр. Димитров, Р. Терзиев, Сисиньо, Карабельов, Малинов, Карагерен, Г. Иванов, Делев, Д. Илиев
Контузени и заразени: Пл. Илиев, Михайлов, Василев, Велковски, Божиков, Занев, Недялков, Г. Костадинов, Г. Терзиев, Райнов, Йомов, Десподов
Наказани: няма

Баланс: 11 мача, 3 победи за Ейре, 5 равенства, 3 победи за България, г.р. 14:10 за Ейре

Програма на нашата група в Лигата на нациите