Треньорът на Черно море Илиан Илиев е фаворит №1 за селекционер на националния отбор на България, информира „Тема Спорт“. 52-годишният специалист е начело на „моряците“ от 2018 г. и с него предстоят разговори да поеме представителния тим на страната.

Както е известно, още преди месец собственикът на „ЕФБЕТ“ Цветомир Найденов призова за назначението на треньора на Черно начело за селекционер на „лъвовете“.

Другият вариант за поста е наставникът на младежкия национален отбор Александър Димитров. До негово назначение може да се стигне само при условие, че Илиан Илиев откаже.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Тази вечер „лъвовете“ гостуват на Ейре в последния си мач от Лигата на нациите. Това ще бъде и последният двубой на Георги Дерменджиев начело на отбора. Договорът му изтича и по всичко личи, че няма да бъде подновен.

В случай, че Илиев приеме да застане начело на националния отбор, негов заместник в Черно море ще бъде познато име на „Тича“. „Моряците“ се очаква да бъдат оглавени от Велислав Вуцов, който от дълго време е без работа. За последно той беше начело на Царско село през 2018 г. Вуцов беше треньор на Черно море преди повече от 15 години.