Мъжкият национален отбор на България вече е сред най-добрите 24 отбора на Световното първенство за бездомни в Полша, след като записа нови две убедителни победи. Националите надиграха последователно Камбоджа със 7:3 и САЩ с 12:6, а днес им предстоят двубоите си със световния шампион Чили (14:40 часа) и силния тим на ЮАР (17:40 часа).

Двубоят срещу американците беше ключов за българския отбор, тъй като при неуспех преминаването им в по-силния поток на следващата групова фаза беше под въпрос. Срещата започна по същия начин, както тази с Камбоджа, като съперникът ни влезе в нея изключително мотивирано и поведе 2:0. На почивката обаче резултатът вече беше 5:3 за България.

В следващата групова фаза на турнира мъжкият ни национален тим отново ще попадне в група с 5 съперника. След изиграването на мачовете в нея, първите два от всяка от четирите групи продължават съревнованието за световната титла. Следващите два тима в класирането ще участват за разпределението на местата от 9 до 16, а последните два – за позициите от 17 до 24. Следват четвъртфинали, полуфинали и финал във всяка от групите на 18 август 2013.

Женският национален тим на България подновява участието си на Мондиал 2013 днес срещу съставите на домакина Полша (15:40 часа) и световния шампион Мексико (18:40 часа).