Мачът Локо (Пд) – Тотнъм 1:2 се разви почти по същия сценарий, по който „черно-белите“ загубиха през 2005 година от друг английски тим. Тогава те се изправиха срещу Болтън в турнира за Купата на УЕФА в два мача.

Любопитното е, че резултатът беше абсолютно същият – Локо падна с 1:2 и на Острова, и в България.

Но това не е всичко от гледна точка на съвпаденията. Снощи пловдивчани поведоха и допуснаха обрат в последните пет минути.

Забележете как се развиха мачовете с Болтън.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

На първата среща в Англия българският тим пак излезе първи в резултата – Бобан Янчевски вкара за 0:1. Диуф в 72-ата изравни, а в последната минута Борхети отбеляза за 2:1.

Реваншът се игра в Бургас. Локо отново поведе. В 52-ата минута точен беше Георги Илиев. 10 минути преди края „черно-белите“ се виждаха крайни победители.

Точно тогава обаче Александър Тунчев си отбеляза автогол (80-а минута), а в 86-ата минута Кевин Нолан се разписа и донесе нова победа на Болтън.

Припомняме голмайсторите от снощи. Георги Минчев откри в 71-ата минута, Хари Кейн изравни от дузпа в 80-ата, а Ндомбеле реализира втория гол в 85-ата минута. Приликите са доста, нали… Май станахме свидетели на английско дежавю за Локото, който въпреки отпадането спечели овациите не само на българските фенове. Самият Моуриньо го каза: „Респект“!
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа