Нелепа смърт покоси младия футболист от юношеския отбор на Локомотив (Пловдив) - 20-годишния Йордан Пенев. „Отиде си без време!...”, плачат състудентите му в ПУ „Паисий Хилендарски”, където спортистът учеше в специалността „Телекомуникации и мениджмънт”. Заради смъртта на младежа, който бил душата на компанията, голяма част от неговите колеги се отказаха да празнуват на 8 декември.

Както вече съобщихме, катастрофата става докато Данчо и негов 24-годишен приятел отиват на риболов. Между пловдивските села Йоаким Груево и Кадиево фолксвагенът на футболиста, шофиран от него, тръгва да изпреварва на хлъзгавия от дъжда път. Неочаквано отсреща изскача микробус. За да предотврати челен сблъсък с тежкото возило, Пенев завърта рязко кормилото, но колата полита в 7-метров напоителен канал. В движение от колата ковчег успява да изскочи приятелят на Данчо и така се спасява. Очевидци шофьори веднага подават сигнал на спешния телефон 112. Бързо пристига помощ. Водолазите обаче се натъкват на покъртителна гледка! Течението е влачило тялото на Йордан на десетина метра от колата. Вероятно той изпаднал от нея в момента, в която тя се е потопила в канала. Според източници на „ШОУ” Пенев е починал от удавяне, но това ще докаже съдебно-медицинската експертиза.

Наш репортер се свърза с треньора на Данчо при юношите на Локомотив (Пловдив) Красимир Димитров. С тежка въздишка и треперещ глас шампионът със "смърфовете" от 2004 година сподели: „Трагедия! Страшна! Защо това се случва на добрите хора?! Данчо е мой футболист, от три години го тренирам. Научих в понеделник за драмата, негов съотборник ми съобщи. Той беше весел, ведър, лъчезарен, беше душата на компанията! Миналата година момчетата от неговия 94 набор завършиха старша възраст и за това спряха да тренират. Любовта на Данчо към футбола беше толкова голяма, че той и още няколко момчета продължиха да тренират в отбора от "А" окръжна група в Момино село. Поддържахме връзка, виждахме се, много го обичах, всеки треньор би искал да има такъв изпълнителен футболист, Данчо никога не ми е създавал проблеми. Изтръпнах, като научих! Жалко, отиде си едно много стойностно и качествено дете!”, разказа с мъка треньорът Красимир Димитров пред "ШОУ". 

Запознати разказаха пред наш репортер, че майката на младия футболист - Мария и бащата Димитър са тотално съсипани от скръб от неочакваната трагедия. Почернените родители нямат друго дете, Данчо им е бил единствен. Бил е възпитан в добро, сговорчиво и със запазени български ценности семейство. Били много сплотени, родителите ходели да виждат сина си на лагери редовно, а постоянното им присъствие на мачовете на Данчо му давали криле.

Момчето имало и приятелка, на която много държало. Тя е приела черната вест ужасно тежко и се затворила в себе си. Дни преди драмата, двамата правили планове къде ще празнуват Нова година. „Сега, тя е у тях, в черно, а той два метра под земята... Защо си отиде, приятелю?!...”, ридаят негови колеги.
КРАСИМИРА ГЕШЕВА/ПЛОВДИВ


Младеж загина в канал след салто мортале край Пловдив

Оцелелият при мелето в Пловдивско изхвърчал от колата, това го спасило