Ръководството на Нефтохимик реагира остро на решението на БФС да присъди служебна загуба на тима с 0:5 срещу Свиленград.

"Не ни учудва решението на Спортно-техническата комисия на БФС-Пловдив. Но така и не разбрахме какво е наказанието на съдията Владимир Овчаров. Но може би неговият случай е изпратен във Федерацията по волейбол, която разглежда рефери, позволяващи игра с ръце. За нас той си остава завинаги един некадърник, който неправомерно прекрати мача, явно обаче с ясна цел", се казва в официалното становище на Нефтохимик по повод решението на БФС.

"А в същото време на един друг отбор мачовете не се прекратяват след навлизане на публика на терена", добавят още от бургаския клуб.

Както е известно, гостуването на Нефтохимик в Свиленград от 12-ия кръг на Югоизточната "В" група не завърши и срещата бе прекратена при резултат 2:2 в 65-ата минута. Причината бе, че играчите от Бургас скочиха да бият съдиите веднага след изравнителното попадение на домакините, което бе вкарано с ръка, но реферът Владимир Овчаров си затвори очите.

След наложената служебна загуба Нефтохимик остава на второто място в Югоизточната "В" група с 26 точки, а лидерът Ботев (Пловдив) е с 34. /БЛИЦ