Нефтохимик постигна поредна победа, като успя да надделее и срещу Хебър (Пазарджик). Отборът от Бургас, воден от треньора Людмил Киров, надви Хебър (Пазарджик) с 2:1 в мач от 29-ия кръг на Втора професионална лига. С важната победа Нефтохимик запазва реални шансове за оцеляване в професионалния футбол. "Шейховете" събраха 20 точки, с колкото е и първият тим над чертата - Локомотив (Горна Оряховица).

Гостите от Пазарджик откриха резултата в Бургас чрез Евгени Игнатов, който се разписа в третата минута. Момчетата на Людмил Киров изравниха с гол в края на първата част, когато Мохамед Брахими наказа Александър Любенов.

Уилсън Филипе донесе ценните три точки на Нефтохимик, разписвайки се в 87-ата минута - 2:1.  

Спортният директор на бургаския клуб Николай Маринов обяви след победата, че тя се посвещава на собственичката на "шейховете" Анелия Златкова. "Искам от името на целия отбор да честитя рождения ден на шефката ни. Посвещаваме победата на г-жа Златкова. Благодаря на всички футболисти, на треньора Людмил Киров и на помощник-треньора Стоян Маринов", каза спортният директор на Нафтата Николай Маринов.

ВТОРА ЛИГА - 29 КРЪГ

от петък:
Литекс (Ловеч) - Пирин (Благоевград) 0:2

от днес: 
Спортист (Своге) - Септември (Симитли) 3:1
Нефтохимик (Бургас) - Хебър (Пазарджик) 2:1 
Локомотив (Горна Оряховица) - Янтра (Габрово) 0:1 
Лудогорец II - Созопол 1:1
Кариана (Ерден) - Септември (София) 0:3 служ. 

в неделя от 14:00 часа:
Миньор (Перник) - Струмска слава (Радомир) Диема Спорт

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВТОРА ЛИГА