ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

ЦСКА посреща Нефтохимик в мач от 5 кръг на „А“ група. Очаква се за двубоя от 21:00 часа тази вечер треньорът на „армейците“ Стойчо Младенов да предприеме промени в състава след загубата от Лудогорец с 0:3 в предишния кръг.
 
Като десен бек в титулярния състав вероятно ще се завърне Венцислав Василев, след като Апостол Попов не убеди с изявите си в Разград. Голямата дилема пред спортно-техническия щаб е свързана с халфовата линия. Като фаворити за вътрешни полузащитници се считат Ревсон и Дюлгеров, но не е изключено и Чочев да започне в стартовите 11. Очаква се Омар Косоко да атакува по дясното крило, а Марсиньо по лявото. На върха на атаката за първи път като титуляр ще излезе Християн Кировски, а зад него ще действа Емил Гъргоров.
 
Единственият проблем пред треньора на Нефтохимик Валерий Дамянов е контузията на бранителя Антон Димитров. В групата обаче са новите попълнения Антон Вергилов и Кевин Кулибали. В титулярния състав не се очакват промени, където се очакват да започнат четирима бивши играчи на ЦСКА – Ангел Йошев, Коста Янев, Николай Чипев и Петър Димитров.
 
cska.JPGЦСКА – Нефтохимикlogo_neftohimik.jpg
 
Днес от 21:00 часа по Нюз 7
София, „Българска армия“
Съдия: Стефан Апостолов
 

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА: Черни, Василев, В. Илиев, Менди, Милисавлевич, Ревсон, Дюлгеров, Косоко, Гъргоров, Марсиньо, Кировски
Контузени: няма
Наказани: няма
 
Нефтохимик: Караманов, Лемперов, Йошев, Йошев, Хашев, Ив. Янев, Чипев, К. Янев, П. Димитров, Божинов, Манев, Калоянов
Контузен: Ант. Димитров
Наказани: няма
 
Баланс: 26 мача, 15 победи за ЦСКА, 4 равенства, 7 победи за Нефтохимик, г.р. 52:27
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* ЦСКА е отборът с най-много равенства от началото на първенството – три.
* Нефтохимик е единственият отбор в елита, който е отбелязал гол във всичките си мачове от началото на сезона.
* „Шейховете“ са реализирали 4 гола като гост от старта на първенството. Само Литекс има повече – 7.
* ЦСКА допуска средно по един гол на мач от началото на сезона.
* Нефтохимик е в серия от седем поредни загуби при гостувания на ЦСКА, като във всяко от тях е допуснал най-малко два гола.
* ЦСКА вкара едва един гол в първите 4 кръга, колкото отбеляза и при най-лошия старт в историята си през есента на 1984 г. (започна с 4 загуби), както и през есента на 1990 г.
* Емил Гъргоров има само два гола в последните си 29 мача за ЦСКА в първенството.
* Петър Димитров е най-добрата резерва от началото на първенството. Той вкара 2 гола като резерва, които донесоха три точки на тима му.
* За първи път ЦСКА и Нефтохимик играят в София за първенство на 23 октомври 1994 г., когато „армейците“ печелят с 3:0 с голове на Петър Михтарски (2) и Мартин Зафиров. Михтарски пропуска дузпа за „червените“, а Велиян Парушев за Нефтохимик.
* Най-голямата победа на „червените“ над „шейховете“ е с 4:0 на 14 март 2001 г., когато хеттрик реализира Владимир Манчев.
* За пръв и единствен пък Нефтохимик бие ЦСКА в София на 27 февруари 2000 г. с 4:1. Точни за бургазлии са Велиян Парушев, Милен Георгиев и Тодор Киселичков (2). Димитър Иванов бележи за ЦСКА.
* Най-много голове в мачовете между двата тима за ЦСКА е реализирал Владимир Манчев (6), докато за Нефтохимик лидер в класацията е Тодор Киселичков (3).
* Стойко Сакалиев е вкарвал голове и за двата тима в София.
* В полза на ЦСКА са отсъдени 5 дузпи (1 пропусната), а в полза на Нефтохимик – 2 дузпи (1 пропусната).
* Двата отбора са играли в София само веднъж през август. През 2003 г. ЦСКА бие с 2:1. Тогава начело на „армейците“ е Стойчо Младенов.