Лошото време в Турция засегна и българските отбори, които водят зимната подготовка там. Кошмарното време в Истанбул блокира Марица (Пловдив) на магистралата. Стотици полети бяха отменени и продължават да бъдат анулирани в посока Истанбул и от летището в Истанбул.

Тази сутрин Левски, ЦСКА и Лудогорец се събудиха на побелял от сняг Белек, нещо което се случва много рядко. Този снеговалеж може да се окаже, че ще промени плановете на доста от тимовете, които днес имат контроли в Белек. Там играят “червените”, Славия и Берое.  Двубоят на тима на Стойчо Младенов срещу австрийския Хартберг е предвиден за 14 часа днес. Берое среща руския Оренбург в 16 часа, а Славия – чешкия Теплице;

“Сините”, които имат почивен ден, едва ли ще могат да си ползват терена за тренировка на контузените. Лудогорец, Хебър (Пазарджик) и Арда също се готвят в този район и може да имат проблеми със заниманията си. Защото терените няма да бъдат почистени, пише Спортал. "Орлите" вече смениха сутрешното си занимание от 10:00 часа за 17:00 часа местно време.

Както е известно, по традиция тимовете от България се готвят зимата в Анталия и Алания, тъй като времето е по-топло и терените са по-добри, но тази година снегът достигна и до южната част на Турция. 
Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022