Пирин постигна домакинска победа с 2:1 над Ботев (Враца) в контролна среща в Благоевград. 

Капитанът Красимир Станоев откри резултата от дузпа в 17-ата минута. До наказателния удар се стигна след грешка на защитника на гостите от Враца Луис Соарес, който загуби топката пред наказателното поле под натиска на Владимир Медвед, а след това вратарят Красимир Костов бе принуден да извърши нарушение именно срещу Медвед. 

В 42-ата минута Иван Тасев подаде на Мартин Смоленски, който пропусна да удвои. Минута преди края на полувремето Мирослав Маринов се разписа под плонжа на Ковальов за 1:1.

На полувремето в игра за Пирин се появиха вратарят Янко Георгиев и защитникът Александър Дюлгеров, който сложи капитанската лента.

В 49-ата минута Пирин стигна до второ попадение след чудесна четириходова комбинация. Венцислав Бенгюзов подаде на Тасев, той продължик към Смоленски, който отклони за Борис Тютюков в наказателното поле и нападателят се разписа с удар с левия крак в обратния ъгъл - 2:1.

Извън състава на Пирин за днешната контрола останаха контузените Преслав Йорданов и Чебрайлс Макрецкис, както и страдащите от настинка Илиан Костов и Дмитро Семенов. В игра се включи нидерландският защитник Сандер Ван Лой, който кара пробен период.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023