Дебютиралият с хеттрик за Литекс Марсело Никасио джентълментски благодари на съотборниците си за трите гола в мрежата на Видима-Раковски. Бразилският таран демонстрира реализаторския си нюх в събота и порази на три пъти вратата на противника след странична ножица, воле и самостоятелна акция, донасяйки успеха с 3:0.

"Не съм направил кой знае какво. Естествено, радвам се, че още в първия си мач се разписах, но голямата заслуга е на моите колеги за отличните асистенции", заяви Никасио.

"Головете са подарък за публиката и за моята малка дъщеричка Марсела, която вече е при мен в Ловеч и това ми дава допълнително спокойствие и стимул за изява", допълни новото попълнение на шампионите.

Никасио не скри, че се чувства отлично в града на люляците, както и възхищението си от наставника Христо Стоичков. ”Благодаря на семейството си, Бог и всички в клуба, които правят така, че да съм щастлив и да мисля само за футбол. Христо Стоичков има прекрасно отношение не само към мен, а към абсолютно всички момчета. Той е търпелив, показва ни майсторство и знанията си на терена, но най-вече е прекрасен човек. Аз идвам от другия край на света и за мен е важно, че хората в Литекс и феновете са така гостоприемни и ми помагат да се адаптирам. Надявам се да ги радвам с още много попадения”, пожелава си нападателят.

Марсело сподели и първите си впечатления от родния шампионат. ”След 9 години в бразилското първенство реших, че е време да опитам силите си в европейския футбол. Избрах Литекс с перспективата да покажа качествата си на високо ниво, а защо не и в Шампионска лига? Иначе между футбола в България и Бразилия има разлика. Тук се играе по-здраво и агресивно. Смятам, че ако към този хъс се добавят техническите умения на моите сънародници, първенството ще стане още по-силно и интересно."