Страх от изпълнение на дузпа е обхванал футболистите на Левски преди мача с Дебрецен тази вечер. На последните тренировки доста от играчите са пропуснали ударите си от бялата точка, което притеснило както самите изпълнители така и треньорския щаб начело с Ратко Достанич. Допълнително масло в огъня налял и споменът от миналогодишния двубой с БАТЕ Борисов в София, когато Георги Иванов-Гонзо не успя да се разпише от 11-метров наказателен удар.
При опита си на тренировките се издънил и Седрик Бардон, който е известен като майстор на дузпите. Именно обаче неговото присъствие поуспокоява “сините”. Французинът е последният футболист на Левски, реализирал дузпа за тима в евромач. Той стори това в незабравимия двубой с Киево в София, когато италианците бяха победени с 2:0. По този начин Левски си отвори вратата на Шампионската лига и след 2:2 в реванша стана първият български отбор, попаднал в групите на най-комерсиалния футболен турнир.
“Да, Седрик не можа да вкара две дузпи на тренировка, но всички знаем, че той е перде и няма да загуби самообладание, ако получим наказателен удар в мача с Дебрецен. Бардон малко се стресира от случилото се на заниманието, но Гонзо и Достанич поговориха с него. Дано, ако се стигне до дузпа, хладнокръвието да му помогне”, надяват се на “Герена”./БЛИЦ