Продължава войната между Литекс и Лудогорец, които изиграха три мача помежду си само в рамките на този месец, а освен това имат още два сблъсъка. Нападателят на "оранжевите" Мирослав Манолов е силно възмутен от нападките в медиите на шампионите срещу Литекс и персонално към него, в които разградският клуб определя футболистите на ловешкия клуб като “грубияни” и “касапи”.

“Тези епитети и провокации не правят чест на Лудогорец. Изкарват ни едва ли не някакви престъпници, които са на терена с мисълта да осакатяват и убиват съперника. Не е сериозно това да се говори за Литекс. В подобни дербита е нормално да има по-оспорвани и твърди единоборства, но бъдете сигурни, че никой не действа преднамерено да застраши здравето на съперника.Все пак сме колеги и с футбола си изхранваме семействата”, заяви пред клубния сайт на ловчанлии Мирослав Манолов.

“Аз много съм патил, бил съм години извън футбола заради тежки травми, но винаги съм го приемал като част от играта и никога не съм си позволил да обвиня някой. Младият Антон Недялков от нашия тим бе контузен от Милисавлевич и вече близо 4 месеца се възстановява, но момчето не прояви злоба и го приема като малшанс. Бодуров бе като след боксов мач във Варна, но и той една лоша дума не каза за играч на Черно море. Други момчета също бяха извън терена немалко време заради травми и операции, но всички стискаме зъби и никой не вика журналисти в съблекалнята да хленчи. Защото футболът е мъжа игра, за мъжкари…”, заяви таранът на Литекс.

“Специално за последния мач в Разград, искам да кажа следното.Първо, наистина не чух сигнала на съдията и затова продължих да играя. И второ – тази рана на Кайсара няма как да е от моя фаул. Вижда се на повторенията къде отива крака ми след шпагата, а после къде е раната. И ако е толкова тежка и жестока, как той след 30 секунди става и продължава мача, без никакви болки и оплаквания. После му се извиних два пъти, той нищо не каза и всичко беше ок… И изведнъж се почнаха едни приказки, едни обиди…Ние градим имената си с години, малко или много сме си извоювали авторитет с показаното на терена и сега не приемаме да ни принизяват до някакви “касапи”. Литекс е доказан пример и модел в българския футбол, налага млади футболисти, дава немалко национални състезатели и такива крайни квалификации са най-малкото неетични и неуместни”, каза още Мирослав Манолов.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ