Опитният полузащитник Иван Минчев ще тренира утре със Славия, научи БЛИЦ. Халфът се завръща на "Овча купел" като свободен агент, след като преди дни разтрогна договора си с Брегалница (Щип, Северна Македония). 

Минчев игра за "белите" в периода 2016-2018 г., когато спечели и Купата на България с тима на Златомир Загорчич. Сърбинът и сега е треньор на Славия, като възлага големи надежди на халфа.

Снощи Минчев изгледа контролата Славия - Ботев (Пловдив) (0:1), след която е провел разговор с Венци Стефанов и Златомир Загорчич. Двете страни са се разбрали, а договорът се очаква да бъде подписан в понеделник. 

Минчев няма да се нуждае от време преди да заиграе за Славия, тъй като не е изостанал с подготовката. Халфът, родом от Казанлък, беше твърд титуляр в първите мачове на Брегалница в новия шампионат на Северна Македония, където остави добри впечатления. 

Той ще е на разположение на Загорчич за столичното дерби с ЦСКА - на 11 септември (събота) oт 20:45 часа на стадион "Българска армия". В момента "белите" оглавяват класирането в Efbet Лига с 13 точки от 6 мача, а "червените" са шести с 9 от 3 двубоя.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Efbet Лига - сезон 2021/2022