ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ръководството на Миньор (Перник) изпълни заканата си да сезира БФС за ситуация, развила се на почивката на срещата с Етър във Велико Търново, загубена с 0:2 снощи.

От ръководството на "жълто-черните" излязоха с остра декларация срещу футболния съдия Георги Давидов. Обвиняват го в намеса в работата на колегата му Ивайло Стоянов, ръководил срещата с Етър и се обърнаха към отговорните структури в БФС да вземат мерки, за да може Давидов "да спре да дерибейства". 

Перничани заплашиха да стигнат от УЕФА, ако от БФС не вземат мерки.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Пълният текст на писмото:

ФК "МИНЬОР - ПЕРНИК"

До СК при БФС
До комисията по феърплей и етика към БФС

Уважаеми Господа,
На футболната среща между отборите на ФК Етър (Велико Търново) и ФК Миньор - Перник (Перник), състояла се на 14.04.2023 г. от 15,00 ч. във Велико Търново, на полувремето при резултат 0:0 в съдийската стая нахлу лицето Георги Давидов, подвизаващ се по футболните терени като "съдия" (не случайно му слагаме кавички).

Този човек, от когото цялата футболна общественост е вдигнала ръце, докато дерибейства и проваля мач след мач, си позволява вече пряко или непряко да влияе и на футболни срещи, в които не участва.

Цялата ситуация се разви пред очите на делегата на срещата, съдийския наблюдател, цялата охрана във фоайето на ст. Ивайло и беше потвърдена, и от съдиите на срещата. Считаме подобно поведение за крайно недопустимо и сме сигурни, че деянието е абсолютно забранено от структурите на БФС.

Молим за изясняване на случая. Какво е продиктувало нахлуването на лицето в съдийската стая?
Настояваме СК при БФС да вземе бързо и адекватно решение спрямо този "съдия", докато не е опропастил поредната среща на каквото и да е ниво в българския футбол.

ФК Миньор Перник се ангажира по надлежния ред да информира СК при УЕФА в първия работен ден след празниците, макар че сме сигурни, че там едва ли си спомнят, че имат такъв международен съдия с оглед на "множеството" наряди, което неуважаемият г-н Давидов получава.

Благодарим предварително е се надяваме, че този път случая няма да се потули и да отиде в някоя папка на прашен рафт.

ФК Миньор Перник е клуб с дългогодишна история и моли само и единствено за феърплей до края в битката за оцеляване във Втора лига на футболното ни първенство!

гр. Перник
15.04.2023 r.
С уважение: /Андриан Йосифов Председател на УС/