Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)
Безидеен ЦСКА изигра поредния си тежък мач с Ботев (Пловдив) и едва стигна до успех с 1:0 на "Българска армия" в двубой от последния кръг на Първа лига.

Срещата бе задължителна за печелене за домакините, които бяха на точка зад лидера и вече шампион Лудогорец, като те се надяваха именно на издънка на "орлите".

Такава обаче не се случи и "армейците" дори не успяха да помечтаят за титла, тъй като отбелязаха много късно своя гол, когато по същото време "зелените" вече водеха с крайното 4:1 в Разград срещу Черно море, осигурявайки си осма поредна титла.

Така ЦСКА остана на второ място за трети пореден сезон. "Червените" са със 78 точки, на 1 от новия-стар шампион на България. Ботев пък е шести с 50 точки.

В днешния двубой в тима на домакините нямаше големи изненади и атаката бе поведена от Евандро и Али Соу, а в защита си партнираха Чорбаджийски, Пинто, Жеферсон и Стойчо Атанасов. Николай Бодуров отново остана извън състава заради контузия. 

За "канарчетата" Александър Тонев излезе като титуляр срещу бившия си клуб, като той бе подпомаган от Тодор Неделев, Кристиан Добрев и Лъчезар Балтанов. Големите липсващи за тима на Николай Киров бяха Кристиян Димитров, както и наказаният Антонио Вутов.

Първото полувреме започна с ранен натиск на домакините, но за сметка на това първата ситуация бе именно пред тяхната врата. Еберт Кардосо получи шанс и шутира, но Черниаускас отрази.

"Червените" продължиха да са по-активният тим, но отново ситуация се появи пред тяхната врата. Неделев изпрати хубав изстрел от дистанция, а отново Витаутас Черниаускас бе човекът, предотвратил гола.

Постепенно "армейците" овладяха инициативата и започнаха да редят ситуация след ситуаця пред вратата на "канарчетата", но гол така и не падаше. 

Всичко това продължи до края на полувремето.

Втората част започна с положение за Доре, който замени Тодор Неделев в 48-ата минута. Високият таран стреля с глава, но встрани. 

В следващите минути ЦСКА натисна газта още повече и така стигна до нови голови положения, след които обаче попадение отново не падна. 

Пинто бе намерен в 76-ата минута и с хубав шут нацели напречната греда. Последва добавка от Томаш, но ударът му бе избит в корнер. 

В минутите до края момчетата на Добри Митов опитаха всичко, за да отбележат и техните усилия се отблагодариха.

Тиаго центрира от корнер в 90-ата минута, а Жоржиньо отбеляза с глава, оформяйки крайното 1:0. 
ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019