Последният тим на аржентинеца в Етър Гуидо Абаян е Линкълн Ред Импс. Скромният тим от Гибралтар "хвърли бомбата" във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, след като победи Селтик с 1:0 у дома в първия двубой. Единственото попадение беше дело на Лий Каскиаро в 48-ата минута, когато полицаят се възползва от грешка в защитата на "детелините".

Колегите от Sport-vt съобщават, че Абаян е отбелязал 18 гола от 10 мача за Линкълн Ред Импс в последния сезон и допринася за класирането за квалификациите за Шампионската лига.

Президентът на скромния гибралтарски тим Дерел Алман изрази сериозни опасения, че отборът няма да се събере за гостуването в Шотландия. Причината е, че голяма част от футболистите са на работа и има голяма вероятност да не получат почивен ден, за да пътуват за реванша.

„Изпитваме сериозни затруднения преди реванша. Всички футболисти ще трябва да си вземат почивен ден от техните работодатели, а това няма да е никак лесно. Ще трябва да разговарям с тях по този въпрос“, притеснява се босът.

Реваншът между Селтик и Линкълн (Гибралтар) е в сряда от 21:45 часа.

„Сегашното поражение е сигнал за Брендън Роджърс и момчетата. Те обаче имат да преодоляват само един гол разлика. Вярвам, че Селтик ще спечели реванша“, коментира бившият капитан на българския национален отбор и настоящ играч на Астън Вила Стилиян Петров.