Легендата на българския футбол Стилиян Петров успокои феновете и играчите на Селтик, че изненадващото поражение от гибралтарския Линкълн Ред Импс не е най-трагичният момент в историята на „детелините“. Пред в. „Съндей Поуст“ Стенли припомни отпадането на „зелено-белите“ от словашкия Артмедия преди 11 години. Тогава Селтик загуби с 0:5 в Братислава и отпадна от Шампионската лига въпреки успеха с 4:0 като домакин на реванша.

"Колкото и да ми се иска да изтрия този спомен от съзнанието си, никога няма да забравя онази вечер в Братислава. След края на мача бяхме шокирани. Напълно вкаменени. Не очаквахме подобно нещо. Помня, че по време на полета до Шотландия седях и си мислех: Това наистина ли се случи“, припомня Петров.

„Да, тогава имаше смяна на мениджъра и отнема време на новия треньор да наложи стила си. Въпреки това ние имахме топ футболисти като Нийл Ленън, Крис Сътън, Алан Томпсън и трябваше да спечелим мача. На реванша се борихме здраво, но трябваше да преодоляваме много голям резултат.“

„Сега много хора правят сравнения между онази загуба и мача във вторник. Мога да разбера подобен подход, тъй като това са двубои, в които никой не очаква, че Селтик може да отстъпи. Сегашното поражение е сигнал за Брендън Роджърс и момчетата. Те обаче имат да преодоляват само един гол разлика. Нищо общо с мача през 2005-а. Ако загубата във вторник беше с няколко гола, тогава ситуацията щеше да е различна, но това не е така. Вярвам, че Селтик ще спечели реванша“, допълни Стенли.