Eдно от новите попълнения на Левски Франко Мазурек разказа за себе си в интересно интервю в предаването "Преди кръга" в ефира на “Диема Спорт“. 25-годишният аржентинец беше привлечен през лятото от гръцкия Панетоликос.

"Аз съм от едно малко градче от провинцията Мисионес. Разбира се, че има разлика с големия град, в който има толкова много хора. Харесва ми да живея в София и все още се наслаждавам на забележителностите", коментира Мазурек.

"Следя Ривър Плейт, както и аржентинския футбол. Като дете бях одобрен в Бока Хуниорс и преминах през всички юношески гарнитури на тима. Играя зад нападателя, но мога и като ляво крило. Любимият ми футболист е Лео Меси, той е един идол за мен, с нещата, които прави. Играл съм в Еквадор, Чили и Гърция. Най-трудно ми беше в Еквадор заради надморската височина, както и това, че за първи път играех извън Аржентина", добавя халфът.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Преди да дойда тук не знаех много за футбола в България. Познавам вратаря на Лудогорец Хорхе Броун, тъй като сме играли заедно. Сега се запознах с Лудогорец, Левски и ЦСКА. Искам да оставя значима следа в Левски."

"Предизвикателството през нас е да завоюваме трофеи, приятно е да играеш, знаейки че имаш такава подкрепа. Най-сериозният съперник за титлата ще е Лудогорец. Треньорът ни държи много на дисциплината, той е строг. Надявам се да спечелим двубоя с Берое. На български зная - Само Левски", завършва аржентинецът.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020