Турският елитен клуб Сивасспор има интерес към халфа на Левски Хали Тиам, разкриха родни мениджъри пред „Меридиан Мач“. Към днешна дата сенегалецът е контузен, но това не е проблем за турците, които така или иначе обмислят да стартират офанзива за купуването му по време на зимната пауза.

Според източници на „Герена" Левски ще е склонен да се раздели с Тиам за сума около 1 000 000 евро. Припомняме, че той беше откупен от МТК Будапеща през лятото на 2018 година, като преди това игра по-малко от шест месеца под наем на „Герена". По неофициални данни „сините" платиха 500 000 евро за халфа. Тиам има период в Турция, където през 2017 година играе за местния Газиантепспор. Той записва 11 мача и 1 гол за тима.

Сивасспор, който през миналия сезон завърши 12-и в Турция, има опит с футболисти, свързани с България. За отбора успешно игра Иван Цветков, който в една среща за тима записа хеттрик, а трите му гола паднаха по различен начин - с ляв крак, с десен и с глава. Там игра и бившата звезда на Черноморец (Бургас) Атиф Шаешу, който отбеляза 48 гола в 128 мача за Сивасспор преди да премине в местния гранд Фенербахче.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020