Нападателят на ЦСКА Йоан Борносузов даде интервю за клубната телевизия на „армейците“. 20-годишният футболист се завръща при „армейците“, чиито юноша е, след престой в школата на италианския Дженоа. Той призна, че се радва, че отново е у дома, а голямата му мечта съвпада с тази на феновете – да стане шампион.

„След като почти пет години бях в Италия, все още ми е малко странно, че съм си пак във вкъщи, в София – приятели, семейство. Най-вече пак да имам честта да играя за любимия ми отбор, който подкрепям от дете – това е най-хубавото нещо, което може да ми се случи в момента. Готов съм на всичко – да се боря за мястото си и целите на отбора“, заяви Борносузов.

„През всичките тези години винаги съм мечтаел да се завърна, гледах отбора през цялото време. Когато заминах за Италия, бях на 16 години, но с помощта на моя баща, който беше и мой треньор, чрез неговите съвети реших, че това ще бъде най-доброто развитие за мен. Когато ЦСКА ми звънна, дори не се замислих. Нещо в мен се обърна някак си, забравих всички други предложения“, призна младият нападател.

„Когато заминах, бях на 16 и беше много трудно, защото започнах от нулата, идвах от България. Беше ми трудно в първите месеци заради езика, дори италианците да са добре с английския, не обичат да го говорят. Заради ситуацията с КОВИД-а се прибрах за няколко месеца в България, после ми беше по-лесно заради амбицията ми да се развивам и доказвам“, допълни новото попълнение на ЦСКА.

„В Италия срещнах огромна подкрепа от съотборници, ръководители, треньори и т.н. През първите две години в Италия живях в хотела на отбора. Бяхме доста деца от школата, там завърнах много запознанства и приятелства, които ми помогнаха да науча езика. Най-голямата разлика бе в темпото на игра. Най-вече те гради конкуренцията, всеки мач е труден. В България има много талантливи деца, които биха могли да играят там“, разкри Йоан Борносузов.

„Най-вероятно и това, че толкова рано се сблъсках с реалността, в чужбина е по-трудно, ми се наложи да порасна. Изградих се като характер след всички трудности. С много треньори работих, имал съм и хубави, и тежки моменти – като цяло беше доста положителен период за мен. Успях да се развия по-най-добрия начин. Надявам се да ми бъде полезно и да ми помогне да спечеля моето място в ЦСКА“, заяви 20-годишният футболист.

„Заварвам много съотборници, с които сме играли през годините – в школата или националните отбори. Като цяло с повечето момчета се познавам. Даже ми е странно, имам чувството, че съм в клуба от няколко години, а не в друг отбор. Моите най-големи амбиции са като начало да се утвърдя и да се докажа в ЦСКА, и каквото е мечтата на всеки фен на ЦСКА и на мен – да стана шампион“, завърши Борносузов.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2023

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025