Новото попълнение на ЦСКА Енес Махмутович е заминал с отбора за днешното гостуване на Локомотив (Пловдив) от 26 кръг на efbet Лигата, въпреки че не е ясно дали ще може да вземе участие в него. Както е известно, през февруари на “армейците” беше наложена забрана от ФИФА за картотекиране на нови футболисти заради просрочени задължения към няколко бивши играчи на клуба.

Преговорите с тях продължиха до късно снощи, като от Борисовата градина направиха всичко възможно, за да уредят Махмутович за срещата с „черно-белите“, пише „Тема Спорт“.

“Червените” подписаха с национала на Люксембург на 31 март. На “Армията” се възползваха от специалното разрешение на ФИФА за привличане на футболисти от първенствата на Украйна и Русия и парафираха с централния защитник на ФК Лвов. Трансферът се наложи заради контузията на Юрген Матай, който е аут до края на сезона.

Зимното попълнение на ЦСКА Браян Морено за втори пореден път отпадна от групата на тима. Колумбиецът не пътува със съотборниците си за Пловдив.

Така за позициите по двете крила на „Лаута“ Стойчо Младенов ще може да избира между Йоан Баи, Маурисио Гарсес, Яник Вилдсхут, Георги Йомов и Греъм Кери. Очаква се последните двама да стартират като титуляри, а нов шанс зад гърба на централния нападател да получи Федерико Варела.
 

Лок. ПловдивЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – ЦСКАЦСКА София

Днес от 19:30 часа по Диема Спорт
Пловдив, „Локомотив“
Съдия: Георги Димитров

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Локомотив (Пловдив): Пиргов, Паскалев, Бидунга, Петрович, Витанов, Умарбаев, Карагерен, Ал. Василев, Марсел, Д. Илиев, Ив. Димитров
Контузени: няма
Наказан: Боруков

ЦСКА: Бусато, Турицов, Лам, Кох, Мазику, Вион, Юга, Йомов, Варела, Кери, Кайседо
Контузени: Ахмедов, Матай
Наказан: Мухар

Баланс за първенство: 129 мача, 25 победи за Локомотив (Пловдив), 30 равенства, 74 победи за ЦСКА, г.р. 252:115 за ЦСКА

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022