Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев леко изпусна нервите си на последната пресконференция преди европейската квалификация срещу Азербайджан. Спецът не хареса един от въпросите, свързан с това дали той има подкрепата от страна на ръководството на БФС.

"Провокираш, а? Нека да изчакаме, нека мине утрешната квалификация и оттам натам ще видим вече какво ще правим. Мисля, че работим до момента добре с ръководството на БФС, отговори нервно той.

- Нека не забравяме, че когато аз поех отбор, той никога не е бил на първото място. Момчетата прегоряха в двубоя с Норвегия, трябва да си извадим изводите, трябва да имаме трезва преценка за нещата.

Рубиконът беше мачът с Норвегия. Ако бяхме спечелили двубоя с тях, нещата щяха да са други. Да, обявих, че целта е минимум бараж, а в момента разликата от баража е 10 точки. Разбира се, че не се чувствам добре, но това е моментното състояние във футбола ни, един-два мача може да надскочим силите си и да играеш на 200 %, но после не се получава. Част от футболистите не играят в клубовете си.”

Петев отказа да коментира въпроса за евентуална оставка, какъвто въпрос му беше зададен от азербайджански журналист: "Мисля единствено как да играем добре утре и да победим. А какво ще бъде след това, Бог ще реши. Опитваме се да изградим нов отбор, а нов отбор не се прави лесно, още повече национален, където се срещаме още по-рядко. Но каквото зависи от мене, за да имаме нов отбор, аз ще го направя и ще се радвам, ако това стане колкото се може по-скоро”, заяви още селекционерът на националния отбор.

Нашата група "Н" за европейските квалификации