Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Положението на ЦСКА е повече от тревожно. Това потвърдиха и представителите на Инициативния комитет за възраждане на клуба. Най-мрачната прогноза е, че отборът ще загуби европейския си лиценз. Това заяви изпълнителният директор на акционерното дружество ЦСКА Възраждане Красимир Георгиев. “По-вероятно е клубът да загуби лиценза си. Адвокатите вече направиха проверки, решението на УЕФА ще е факт до 2 месеца”, заяви Георгиев, цитиран от ТВ7. Въпреки сериозната заплаха, бизнесмените не се отказват да влязат в управлението.

Още преди няколко седмици стана ясно, че “червените” трябва да издължат около 780 хиляди лева до 30 септември към Павел Дочев, Черноморец и др., за да спасят лиценза. Освен това остава дългът от 500 хиляди евро към Константин Жеваго, който към този момент е запорирал акциите на ЦСКА. От 30 септември до 15 октомври ЦСКА е задължен да подготви документите за финансовото си положение и да ги изпрати до УЕФА, която след това ще се произнесе за съдбата на клуба.

Бъдещият изпълнителен директор Красимир Георгиев разкри още, че на този етап няма вариант “Титан” да излезе напълно от ЦСКА. “Дори да не участват в управлението и да са с миноритарен дял акции, не можем да се оправим сами с техните дела, договори и т.н. Форматът, който ще се предприеме, е съвместно да ръководим, те да останат, ние да финансираме, но заедно да решаваме проблемите на ЦСКА”, заяви бизнесменът, който е собственик на верига хотели. Той още веднъж потвърди, че Христо Стоичков ще бъде лидер на новия проект и по негов модел ще бъде изградена цялата структура на клуба./БЛИЦ