Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Запорът на акциите на ЦСКА е провалил таен план на “Титан”, разбра БЛИЦ. Новината за запора съобщи първа агенция БЛИЦ още в неделя (19 август) в 21:57 часа. По-късно информацията беше потвърдена чрез официално писмо от “Пепаз трейдинг корпорейшън”, която е запорирала акциите на “червените”. Както е известно, зад компанията стои украинецът Константин Жеваго, който все още чака малко над 500 хиляди евро. Сума, която той даде през 2008 година като вноска за бъдеща покупка на ЦСКА и металургичния завод “Кремиковци”. Сделката обаче не се осъществи, но “Титан” така и не върна парите на Жеваго.

В последните няколко дни усилено се говори, че Димитър Борисов и Иво Иванов опитали да продадат част от ЦСКА. Става въпрос за 50 процента от акциите, които да отидат в ръцете на фирма фантом. Какви са намеренията на “титаните”, засега остава неизвестно. Възможно е да са направили опит бързо да се отърват от част от акциите, за да вземат свежи пари, а и по този начин наистина да задържат половината от тях чрез въпросната фирма, естествено, приближена до тях. Запорът на документите обаче попречила на пернишките бизнесмени да направят каквото и да е прехвърляне, продажба или други действия с акциите. Оказва се, че въпросният запор върху собствеността на ЦСКА е повече от добра новина за Инициативния комитет, тъй като “титаните” не успели да изпълнят скроения план. Депутатът Емил Димитров няколко пъти заяви, че има устна договорка с “Титан” да предадат акциите, което обаче до този момент няма положително развитие.

Вече е факт учредяването на акционерното дружество ЦСКА Възраждане, в което на първо време са включени шест фирми. Председател на Съвета на директорите ще бъде Христо Стоичков. След като бъде извършена и регистрацията на новото АД ще продължат преговорите с "Титан" за прехвърляне на акциите./БЛИЦ