Николай Костов днес ще проведе първия си мач като треньор на “Левски”. Това ще стане при гостуването на Берое в среща от 13 кръг на “А” група, а двубоят е от 16:00 часа. За Костов обаче това ще бъде втори дебют за “сините” в Стара Загора, първият е като футболист и не е оставил добри спомени на бившия халф.
 
Костов е привлечен в “Левски” от Добруджа през лятото на 1988 г. В първия кръг на първенството “сините”, шампиони от предишния сезон, гостуват на Берое. На 13 август Николай Костов е титуляр за столичани под Аязмото и остава на терена до 71-ата минута, когато е заменен от Георги Славчев. “Левски” губи в Стара Загора с 0:1. Любопитното е, че в този мач дебют за “сините” прави и настоящият спортен директор на Берое Васил Драголов.
 
Новият треньор на “Левски” има още два неприятни спомена при гостуване в Стара Загора, но като състезател на Славия. На 28 февруари 1990 година "белите" губят с 2:3 от Берое след продължения в четвъртфинал за Купата на Съветската армия. Николай Костов на 2 пъти изравнява за “белите” в 49-ата и 61-ата минути от дузпа, но в крайна сметка Берое побеждава с гол на Шибил Чешмеджиев в 99-ата минута. На 24 март същата година в мач от 20 кръг на първенство Славия с Николай Костов в състава си губи в Стара Загора с 0:3./БЛИЦ