ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Стефан Генов е новият треньор на Локомотив (София). Специалистът, известен като Чечо, подписа договор за две години с „червено-черните“ и ще ги изведе още на тренировката тази вечер от 18:00 часа. Генов е известен на футболната ни общественост, но не и на широката публика.

Пловдивчанинът е роден на 23 юни 1954 г. Има 24 години треньорски стаж в Локомотив (Пловдив), три сезона в Несебър, два в Карлово и два в Черно море. 5 години е работил в Сирия. През 2002 година е шампион с Ал Етихад, с Ал Талия участва в купата на Азия, водил е също и тимовете на Ал Харие и Ал Джихад. 3 месеца е в щаба и на националния отбор на Сирия. В арабската държава българинът се ползва с огромно уважение. Местните говорят с респект за него, въпреки че от престоя му там са минали вече доста години. През октомври 2010-а поема Черно море (Варна). При “моряците” оставя отлични впечатления с работата си.

През лятото на 2012 г. се връща в Локомотив (Пд), където изкара почти цял сезон. Любопитно е, че на “Лаута” Чечо отново замени...Емил Велев, а сега ситуацията се повтаря. През юни това лято Генов за кратко беше помощник заедно с Петко Петков на Христо Стоичков в ЦСКА. В крайна сметка обаче Камата не остана на "Армията" и Стефан остана без работа. Приятелството на Чечо с най-успелия български футболист датира от доста време.

Стефан Генов е живял в апартамента на Стоичков, когато е бил студент в София. „Когато учех в НСА в периода 1986/1991, живеех в апартамента на Ицо, който му беше даден от ЦСКА. Той пък беше в дома на приятелката си Марияна, с която после се ожениха. Ицо го знам от дете, израсна като мъж и футболист пред очите ми”, твърди Генов.

Стефан е близък приятел и с Георги Иванов - Гонзо. Спецът дори е присъствал на изписването от родилния дом на бъдещата “синя” легенда. "С бащата на Георги - Сашо Иванов, Бог да го прости, бяхме приятели, а със съпругата му Снежана и до ден днешен поддържаме добри отношения, признава Генов. - Заедно с тях взехме Гонзо от родилния дом преди 35 години. По-късно, когато бях треньор в школата на Локомотив (Пд), Георги растеше край мен, но тренираше в групата на Недялко Стамболиев", добавя новият треньор на столичното Локо.