Спортният директор на "Левски" Георги Иванов постигна договорка с Пепе Мурсия, който застава начело на "сините". В последните три сезона специалистът е бил без отбор, което бе повод да тръгнат спекулациите, че на "Герена" наемат специалист, който отдавна не може да си намери работа. Истината обаче е съвсем друга. В интервю за "Меридиан Мач" Мурсия разкрива причината да е толкова дълго време извън футбола.

През 2011-а новият наставник на "Левски" застава начело на Брашов, където обаче работи само 22 дни, като води тима в едва 3 мача, след което напуска заради семейни причини.

"Това е личен проблем, смятам, че ще ме разберете. Съпругата ми получи мозъчен удар, дълго време беше на смъртно легло, не знаех дали ще оживее", разкрива Пепе Мурсия. 

"Заради тази лична трагедия напуснах румънския Брашов само след три седмици. Има неща, които са много по-важни от футбола. Трябваше да бъда до нея и да я подкрепям, както мога. Сега тя се възстанови, което е най-голямата ми радост и победа. Съпругата ми беше на 43 години, сега вече е на 45, надявам се да имаме дълъг семеен живот заедно", добави испанският специалист.