Хосе Мурсия Гонсалес - Пепе, e новият треньор на “Левски”. Новината бе потвърдена от спортния директор на "сините" Георги Иванов при завръщането му от Испания.

Спецът ще парафира официално в понеделник, когато “сините” започват и подготовка. С Гонсалес ще пристигне и още един негов помощник, както и методист за детско-юношеската школа. БЛИЦ вече съобщи за положителния развой на преговорите с испанеца.

"Това е сериозен човек, който знаеше много за “Левски” още преди да започнем разговорите. Познава играчите и знае, кога отборът има спадове. Добре е, че ЦСКА получи лиценз и няма да играем в евротурнирите. Така ще имаме време да обиграем състава. Селекцията ще бъде правена така, че аз да намирам играчите, а той да ги одобрява. Не искаме, ако в даден момент той си тръгне, да се чудим какво да правим с футболистите, които е довел, заяви Гонзо на аерогарата. - Елин Топузаков ще остане в неговия екип, но ще има и друг асистент от Испания. Даниел Боримиров ще е директор на школата, но ще има и методист също от Испания. Знаем какъв футбол се играе там и вярваме, че този треньор може да вдигне отбора.

Не искам да влизам в детайли какво сме говорили. Желанието ни бе да вземем българин за треньор и по-конкретно Станимир Стоилов, но не се получи. Сега вече нямам съмнения, че това е правилният човек. В “Левски” трябват хора, които имат желание да работят за клуба. В момента търсим играчи от чужбина. Българите, които искахме, вече сме ги договорили. Трябва да привлечем поне трима играчи плюс юношите, които са в отбора. Искаме да изградим перспективен състав.”