Новият треньор на Славия Ангел Славков коментира победата на тима с 1:0 като гост на ЦСКА 1948, което донесе на 60-годишния специалист успешен дебют начело на „белите“. Той обясни, че до края на сезона „белите“ ще играят за победа във всеки мач и няма да правят никакви сметки.

„Изключително доволен съм от футболистите на Славия. Независимо от завършека на мача, най-важното за мен беше да покажат, че са истински слависти, да си оставят сърцето и душата на терена. За мен е чест да водя такива момчета. Благодаря на ръководството, което ми даде възможността да бъда начело на Славия. Поздравявам футболистите на ЦСКА 1948 и Тодор Янчев, когото уважавам като треньор и футболист. Въпреки, че поех отбора преди два дни, аз разучих съперника. Ние бяхме добре групирани и не дадохме възможност да превземат лесно големи пространство. Имахме няколко голови ситуации, които не влязоха, но един гол е достатъчен. Аз не съм магьосник, тук е важна и заслугата на Загорчич, защото отборът е добре физически. Днес добавихме малко агресия и стабилност в защита“, каза Славков минути след края на мача в Бистрица.

„Славия е отбор, който се опитва да налага младите футболисти. Исках няколко футболисти да направят дебют, но заради напрежението прецених, че не е сега времето. Най-бързо можем да променим бързото мислене и действие с топката. Това са футболистите, на които ще мога да разчитам. Ще ни трябват 2-3 опитни състезатели, защото за да израстват младите, те трябва да го правят около опитни играчи. Не уважавам тоталното подмладяване, защото така младите се изхабяват“, коментира предстоящата работа за него с „белите“.

„С ръководството се разбрах всеки мач да играем за победа. Борим се, за да излезем с чест и достойнство от всеки един двубой. Не правим никакви сметки. Имам страхотни приятели кръчмари и не искам да ги обиждам, но футболът не е кръчмарска работа“, допълни Славков.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023