ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Новият старши треньор на Славия Асен Букарев иска да запази екипа, с който доскоро работеше в клуба. "В този момент каквото и да ви кажа може да не е сигурно. Вълнувам се, естествено. Съзнавам прекрасно каква огромна отговорност поемам, но съм готов да я понеса. Не се плаша от предизвикателствата. Не се притеснявам. Благодаря на ръководството и специално на г-н Венци Стефанов за оказаното доверие. Ще се постарая да го оправдая. Не искам още да говоря за каквито и да било цели. Няма смисъл да бием тъпана. За всичко си има място и време", заяви Букарев пред БЛИЦ.

Той каза още, че е получил съгласието на по-голямата част от екипа, с който досега работеше на Овча купел. Отсега е ясно обаче, че ще трябва да си търси нов кондиционен треньор. Трендафил Терзийски напуска. Досегашният треньор на вратарите Валентин Захариев остава. "Не виждам причина да напускам. Славия е моят клуб, тук работя от години. С Вили Вуцов си оставаме приятели. Сигурен съм, че той няма да ми се разсърди. В момента съм на почивка в Албена, не следя новините. Даже току-що от вас разбирам, че Асен е станал треньор", коментира Захариев пред БЛИЦ.

"Почти всичко е уточнено и изяснено. Аз много държа на хората, с които досега съм делил добро и лошо. Желанието ми е да работим отново заедно. Все още изчаквам само отговор от един специалист, който ще ми обяви решението си до часове. Другите хора са ясни в общи линии", обясни Букарев. Според наш източник става въпрос за Здравко Здравков - Фози. Бившият вратар на националния отбор доскоро беше помощник-треньор на "Левски", но си тръгна от "Герена" заедно с Илиан Илиев.

Утре той ще подпише договора си със Славия. Все още се уточняват някои детейли по него, като най-спорният момент е срокът на контракта. Букарев ще даде пресконференция за медиите на 10 юни в 10 часа, преди първата тренировка на отбора от лятната подготовка. По-рано през деня Велислав Вуцов освободи поста. 34-годишният Букарев бе помощник в щаба на Вили Вуцов, а преди това е работил и в "Левски". Асен не смята, че е предал предшественика си. "Оставам с изключително добри чувства към Велислав. Все пак толкова неща съм научил от него. Той ми се довери, гласува ми доверие, въпреки липсата на опит. Винаги ще му бъда задължен", каза още новият треньор на "белите".

Асен Букарев е роден на 7 февруари 1979 година и започва кариерата си в Хасково. Играе в ЦСКА от 1998-ма до 2002 година, когато преминава в Черно море. В края на кариерата си има три сезона в "Левски". Известно време беше помощник и на Стефан Грозданов в Монтана./МИЛЕН ДИМИТРОВ