ЦСКА официално представи новото си попълнение - нигерийският халф Стивън Сънди. Съни, както е прякорът на 25-годишния полузащитник, сподели, че е наясно за голямото съперничество на "армейците" с "Левски", заявявайки, че ще даде най-доброто от себе си, за да постига успехи с екипа на "червените". Нигерийският халф с испански паспорт Стивън Сънди се похвали, че в младежкия национален отбор на Испания е ритал рамо до рамо със звезди като Хуан Мата и Хави Гарсия.

"Радвам се, че пристигнах в България и най-вече в отбор като ЦСКА. През миналия сезон имах оферта от друг отбор тук, но нещата не се получиха. Сега се радвам, че съм в ЦСКА. Обещавам и вярвам, че ще дам най-доброто от себе си ЦСКА да се върне там, където му е мястото. Защото това е един исторически клуб в целия световен футбол. Искам да благодаря на всички, които работиха за това да съм тук и пожелавам на ЦСКА да стане шампион", бяха първите думи на Съндей като футболист на "армейците".

"Това е ново предизвикателство за мен. В предишния ми отбор - Бней Сахнин от Израел, не можех да покажа качествата си, но се надявам да го направя тук. ЦСКА е престижен клуб. Печелил е титлата толкова много пъти и е бил сред елита на България и Европа. За мен е плюс да премина в ЦСКА, защото това е престижен отбор, в който всеки футболист иска да играе", сподели Сънди.

"От ЦСКА ме потърсиха преди около месец. Влязохме в контакт с хора от клуба и веднага се замислих върху предложението. Говорих с приближените ми и разбрах, че ще мога да се развивам. Така се озовах тук. Трябваше ми време да помисля, но не ми отне толкова дълго и сравнително бързо реших да подпиша с ЦСКА", допълни нигериецът.

"Когато бях в националния отбор на Испания до 20 години, играх заедно с футболисти като Хави Гарсия, който сега е в Манчестър Сити, и Хуан Мата, който пък е в Челси. На световното първенство през 2007 година пък най-добър бе Вилиан, който също сега е в Челси и целият свят говори за него. Един ден, кой знае, може някой футболист на ЦСКА да бъде на тяхното ниво. Да се надяваме, че може и да съм аз", оптимист е Съни, който е очакван на лагера на ЦСКА в Ксанти.

КОЙ Е СТИВЪН СЪНДИ:

Стивън Обаяан Сънди е роден на 17 септември 1988 година в Лагос, Нигерия. Състезава се на поста вътрешен халф.

Започва професионалната си кариера в Поли Ехидо през 2005 година, Испания. През 2007 година е привлечен във Валенсия. През 2008 година е даден под наем в отбора на Осасуна. През сезон 2009/2010 защитава цветовете на Бетис. Следват два сезона в Нумансия. Последният отбор на Сънди е израелският Бней Сахнин.

Има мачове за младежките отбори на Испания до 19, 20 и 21 години. През 2010 година дебютира за националния отбор на Нигерия.

000_sandi.jpg

Сънди е бил съотборник с Хуан Мата и във Валенсия.