Проблемът около новото попълнение на ЦСКА Жуниор Мораес продължава сериозно да го притеснява. Нападателят в момента е със спрени състезателни права заради съдебна битка между два от бившите му отбори – румънския Глория (Бистрица) и Металург (Донецк). ФИФА ще се произнесе по случая до 10 юли. Има вариант играчът да спечели заради факта, че в последните шест месеца не е получавал заплати и не е работил заради действията на Глория (Бистрица). Ако обаче ФИФА го присъди на румънците, което е малко вероятно, той трябва да се върне при тях.

“Очаквам решението на ФИФА. Ако не ме обявят за свободен агент, мисля сериозно да се откажа от футбола. Ще приключа с кариерата си”, заяви Жуниор Мораес пред румънското издание “Фанатик”.

“Знам, че имам договор с ЦСКА, но не е сигурно дали ще остана в България. Имаше вариант да отида под наем в Стяуа, но отказах”, допълни още бразилецът.

В същото време босът на Стяуа Джиджи Бекали за пореден път заяви, че Жуниор Мораес ще подпише с румънския тим. “На 10 юли той ще бъде свободен агент и ще подпише договор със Стяуа, след като премине през ЦСКА”, заяви Бекали пред “Онлайнспорт”.

Жуниор Мораес вече беше представен официално като футболист на ЦСКА, направи и първи тренировки, а днес заминава за лагер в Боровец. По време на представянето си преди няколко дни на “Армията” бразилецът призна, че е притеснен около скандала и очаква по-бързо разрешение./БЛИЦ