Скандалът около новото попълнение на ЦСКА Жуниор Мораес се разраства. В Румъния твърдят, че договорът на бившия играч на Глория Бистрица с ЦСКА е невалиден. Както е известно, бразилецът подписа с “червените” за 3 години, което вчера беше потвърдено и от официалния сайт на клуба.

Вицепрезидентът на Асоциацията на футболистите в Румъния – Емилиан Хулубей, обаче твърди, че Жуниор Мораес все още е собственост на Глория Бистрица и контрактът му с ЦСКА няма стойност.

“Мораес имаше договор с Металург (Донецк), но случаят е по-специфичен. Ако клубът купувач не плати трансферната сума, контрактът се анулира. Футболистът на практика е собственост на Глория Бистрица, той има договор с клуба, но не знам за още колко време. Виждам, че Стяуа се опитва да направи всичко възможно да го привлече, но той няма право да тренира с тим, на когото не принадлежи”, коментира ситуацията шефът от Асоциацията на футболистите в северната ни съседка.

По-рано и босът на Глория Бистрица Жан Пядурану обяви, че футболистът е тяхна собственост и ЦСКА трябва да иска разрешение, за да го картотекира. “Жуниор няма как да има договор с ЦСКА”, заяви Пядурану./БЛИЦ