Серж Нюаджи, който донесе победата на ЦСКА с 1:0 над "Левски", беше избран за футболист №1 на 9-ия кръг в "А" група. Героят за "армейците" получи 9 гласа от 20 гласували специалисти. 5 гласа останаха за Вандер Виера от "Ботев" (Пловдив), по 2 имат Димитър Пиргов от Пирин (Гоце Делчев) и Тодор Неделев от "Ботев" (Пловдив), а с по 1 останаха футболистите на "Ботев" (Враца) Михаил Иванов и Андрей Атанасов.

"Радостен съм, че получавам тази награда. Благодаря на всички, които гласуваха за мен, благодаря на съотборниците ми. За да съм тук, това е и благодарение на тях. Те допринесоха много за моята форма и добрата ми игра. Не знам дали в Того и във Франция са разбрали за гола ми, но много приятели ми се обадиха да ме поздравят. За първи път получавам подобна награда", заяви развълнуваният Нюаджи в Пресклуб "България".

"Чувствам се добре в България и в ЦСКА. Давам максимума от себе си и се надявам да съм титуляр в ЦСКА. Нашите цели са да печелим във всеки мач", продължи тогоанският футболист.

Героят за ЦСКА от мача с "Левски" разказа, че ако има възможност би играл за родната си страна Того, въпреки че има мачове за младежките формации на Франция - "Играл съм в 17 и 18-годишните национални формации на Франция. Ако сега ми се отдаде възможност да играя за родината ми Того, ще бъде чест за мен да защитавам цветовете на страната си. Признателен съм, че такава голяма звезда като Емануел Адебайор говори за мен и ме подканва да играя за Того."

Нюаджи очаквано определи като най-добри в България феновете на своя отбор - ЦСКА: "Най-добрите фенове в България са тези на ЦСКА. Това, което показаха на последния мач бе невероятно и фантастично. Благодаря им, че ни подкрепят във всеки мач."

Нападателят заяви още, че учи висше образование специалност „Математика“. "Когато дойдох в ЦСКА единственото ми желание бе да остана и да се докажа. Никога не съм искал да напускам отбора. Истина е, че преди ЦСКА бях в Черноморец, но при всички опити има неуспехи. Възползвах се от моя шанс в ЦСКА“, каза още Нюаджи, добавяйки, че до момента не е играл мачове на сняг, което със сигурност му предстои в ЦСКА.

„В Ница не вали сняг и не съм играл. Иначе съм роден в Париж и цялото ми семейство е от там, където и живее", допълни още Серж Нюаджи.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА